Блог

Почувствайте Италия в кухнята си с тези продукти
Всички обичаме Италия - особено сега, когато ни е недостъпна. Освен, че е една от най-атрактивните туристически дестинации(обикновено), Италия ни напомня и за изискан стил, неустоимо кафе и най-вкусната пица! Ние от mostri.bg подбрахме няколко продукта, които ще Ви отнесат право в Италия!


1. Кафемашини Bialetti - за истинско италианско кафе

Ако сте ходили в Италия, няма как да не сте минавали покрай магазин на Bialetti - един от символите в историята на италианското кафе. 

  "В Италия, където кухнята е сърцето на дома и където кафето е страст, която събира приятели и семейство на едно място, Bialetti е във всеки 9 от 10 домакинства." - Биалети  
 
                   Чудите ли се какво символизира логото на Bialetti?

В Италия е известно като "Малкият мустакат мъж", а в действителност това е карикатура на сина на Алфонсо Биалети - Ренато Биалети. Чрез вдигнатия нагоре пръст, Ренато поръчва още едно еспресо. През 40-те години този образ набира огромна популярност, тъй като с него се създава анимационен филм.

2. Фурна за пици Emerio
Както знаем, в Италия без пица не може. Затова сме ви подготвили един любим продукт, с който можете да си направите цели 6 мини хрупкави пици за по-малко от 10 минути!

Представяме Ви Pizarette - с ръчно изработен глинен капак за автентичен вкус!

 
3. Кухня Scavolini Liberamente
Помните ли какво каза Биалети за кухнята по-горе? Точно така - "...кухнята е сърцето на дома...". Може би затова италианците са вложили толкова стил и вкус в невероятната кухня от най-висок клас Scavolini Liberamente. Освен прекрасните качество, изработка и цена, тази кухня върви и с големи подаръци! Има само една лоша новина:

Има само един брой от нея!


И ако не Ви е станало достатъчно италианско, Ви поздравяме с тази доста италианска песен:


Източници: 
https://en.wikipedia.org/wiki/Bialetti
https://www.bialetti.co.nz/pages/history-heritage

 
Абонирайте се за бюлетина!